Fortuna Sittard en NEC zijn vrijdag verrassend tegen een nederlaag aangelopen in de Jupiler League. De nummers één en twee op de ranglijst gingen onderuit bij respectievelijk FC Dordrecht (3-0) en Almere City (3-2).

Fortuna Sittard stond in het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht halverwege op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Jafar Arias.

De Limburgers slaagden er in de tweede helft niet in de rug te rechtten en zagen de thuisclub zelfs nog uitlopen naar 3-0 door treffers van Robert Mutzers en wederom Arias.

NEC keek in het Yanmar Stadion in Almere na de eerste 45 minuten zelfs tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Jerge Hoefdraad en Anass Ahannach.

De Gelderlanders kwamen na rust wel een stuk beter voor de dag en brachten de achterstand ook al snel terug tot 2-1 door een treffer van Sven Braken.

Lijnders

Almere City liet zich echter niet van de wijs brengen en verdubbelde niet veel later alweer de score door een doelpunt van Sylvester van der Water.

Opnieuw Braken maakte er met zijn tweede treffer van de avond een spannende slotfase van, maar een tweede nederlaag op rij onder de onlangs van Liverpool overgekomen trainer Pepijn Lijnders kon niet voorkomen worden.

Fortuna Sittard houdt in de stand NEC één punt onder zich (44 om 43). Nummer drie Jong Ajax kan maandag op 42 punten komen als de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur tenminste in een overwinning wordt omgezet.

Nummer vier Telstar profiteerde dankzij een overtuigende 4-1 zege op FC Eindhoven al wel van de nederlagen van Fortuna Sittard en NEC en zette zichzelf op 37 punten.

Verder waren er ook overwinningen voor Jong PSV (2-3 tegen De Graafschap), FC Emmen (2-1 tegen RKC Waalwijk), FC Oss (2-0 tegen Jong FC Utrecht), Go Ahead Eagles (3-1 tegen MVV Maastricht) en FC Volendam (1-4 tegen Helmond Sport).

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League