Yigithan Güveli maakt het seizoen toch niet af bij Sparta. De verdediger van Fenerbahçe en de Rotterdamse club zien met wederzijds goedvinden alsnog af van de transfer.

Een week geleden meldde Sparta nog dat de komst van de 19-jarige Güveli een feit was, al zou hij pas aansluiten bij de selectie van trainer Dick Advocaat nadat verblijfs- en werkvergunningen verleend waren.

De Turk speelde vervolgens nog een wedstrijd voor Fenerbahçe en daarin raakte hij geblesseerd. Voor Sparta was dat reden om de huur van Güveli, die nog tot medio 2020 onder contract staat bij Fenerbahçe, toch niet door te laten gaan, zo meldt de hekkensluiter van de Eredivisie vrijdag.

De Rotterdamse club gaat op zoek naar een defensief alternatief voor Güveli.

Ahannach

Met Soufyan Ahannach legde Sparta vrijdag wel al een aanvaller vast. Hij komt over van Brighton & Hove Albion en maakt het seizoen op huurbasis af op Het Kasteel.

Ahannach stapte afgelopen zomer over van Almere City naar Brighton. Bij de Premier League-club, waar ook Davy Pröpper onder contract staat, moest de Amsterdammer het voornamelijk doen met wedstrijden in het tweede elftal.

De 22-jarige Ahannach is de derde versterking van Advocaat en Sparta. Eerder kwamen Dabney dos Santos en Fred Friday van AZ naar Sparta. Beide aanvallers worden ook gehuurd door de club die strijdt voor lijfsbehoud in de Eredivisie.

Na de 0-1 nederlaag dinsdag tegen Vitesse staat Sparta laatste in de Eredivisie, met evenveel punten en een slechter doelsaldo dan Roda JC. Zondag spelen de Rotterdammers om 12.30 uur thuis tegen stadgenoot Excelsior.