Kenneth Vermeer maakt het seizoen op huurbasis af bij Club Brugge, zo bevestigt Feyenoord vrijdag. De Belgische club heeft bovendien een optie tot koop bedongen op de doelman die nog tot medio 2020 vastligt in De Kuip.

De 32-jarige Vermeer zei vrijdag in De Telegraaf al deze winter uit De Kuip te willen vertrekken vanwege zijn reserverol achter Brad Jones en technisch directeur Martin van Geel had daar begrip voor. 

"Wij begrijpen dat Kenneth op een leeftijd is waarop hij meer uitzicht wil hebben op speeltijd dan bij Feyenoord nu het geval is", aldus Van Geel op de site van de Rotterdammers.

"Kenneth heeft na zijn zware blessure keihard gewerkt om terug te keren op zijn oude niveau en heeft zich altijd opgesteld als een op en top professional. We denken ook aan zijn persoonlijke situatie en bieden hem daarom de kans deze stap te maken."

Bij Club Brugge moet Vermeer de concurrentiestrijd aangaan met Vladimir Gabulov. De 34-jarige Rus kwam twee weken geleden over van Arsenal Tula. In de eerste seizoenshelft verdedigden Ethan Horvath, Guillaume Hubert en de intussen vertrokken Ludovic Butelle het doel van 'Blauw-Zwart', maar zij voldeden niet in de ogen van coach Ivan Leko.

Blessures

Vermeer speelt sinds 2014 voor Feyenoord, dat de vijfvoudig Oranje-international overnam van Ajax. In zijn eerste twee seizoenen was Vermeer eerste keeper in De Kuip. In juli 2016 scheurde de doelman een achillespees, waardoor hij een halfjaar uit de roulatie was.

Feyenoord haalde Jones als vervanger en werd met de Australiër onder de lat voor het eerst in achttien jaar landskampioen. Ook in de voorbereiding op dit seizoen raakte Vermeer geblesseerd. Hij scheurde een pees in zijn hand en was zo'n twee maanden uitgeschakeld.

De ervaren keeper probeerde zich vorige week tijdens het trainingskamp weer in de basis te knokken, maar dat bleek tevergeefs. Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst kiest ook in de tweede seizoenshelft voor Jones (35).

Bij Club Brugge treft Vermeer landgenoten Stefano Denswil, Jordy Clasie en Ruud Vormer. Zowel Clasie als Vormer kwam in het verleden ook voor Feyenoord uit. Vermeer kent Denswil uit zijn tijd bij Ajax.

Live op de hoogte blijven van alle transferupdates? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler Pro League