Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer maakt het seizoen naar alle waarschijnlijkheid op huurbasis af bij Club Brugge.

De koploper van de Belgische Jupiler Pro League bedingt tevens een optie tot koop en presenteert de 32-jarige Amsterdammer vrijdag of zaterdag al, meldt De Telegraaf.

Vermeer liet vrijdag aan diezelfde krant al weten deze winter uit De Kuip te willen vertrekken vanwege zijn reserverol achter Brad Jones. "Ik ben naar Feyenoord gekomen om te spelen en niet om op de bank te zitten", zei hij.

Bij Club Brugge moet Vermeer de concurrentiestrijd aangaan met Vladimir Gabulov. Die 34-jarige Rus kwam twee weken geleden over van Arsenal Tula. In de eerste seizoenshelft verdedigden Ethan Horvath, Guillaume Hubert en de intussen vertrokken Ludovic Butelle het doel van 'Blauw-Zwart', maar zij voldeden niet in de ogen van coach Ivan Leko.

Het contract van Vermeer bij Feyenoord loopt nog tot medio 2020. De vijfvoudig international van Oranje werd in augustus 2014 voor één miljoen euro overgenomen van Ajax.

Blessures

In zijn eerste twee seizoenen was Vermeer eerste keeper in De Kuip. In juli 2016 scheurde de doelman een achillespees, waardoor hij een halfjaar uit de roulatie was.

Feyenoord haalde Jones als vervanger en werd met de Australiër onder de lat voor het eerst in achttien jaar landskampioen. Ook in de voorbereiding op dit seizoen raakte Vermeer geblesseerd. Hij scheurde een pees in zijn hand en was zo'n twee maanden uitgeschakeld.

De ervaren keeper probeerde zich vorige week tijdens het trainingskamp weer in de basis te knokken, maar dat bleek tevergeefs. Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst kiest ook in de tweede seizoenshelft voor Jones (35).

Bij Club Brugge treft Vermeer landgenoten Stefano Denswil, Jordy Clasie en Ruud Vormer. Zowel Clasie als Vormer kwam in het verleden ook voor Feyenoord uit. Vermeer kent Denswil van zijn tijd bij Ajax.

Live op de hoogte blijven van alle transferupdates? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler Pro League