Joey Pelupessy stapt per direct over van Heracles Almelo naar Sheffield Wednesday. De 24-jarige middenvelder gaat in Engeland spelen onder de Nederlander Jos Luhukay., die sinds kort trainer is van de huidige nummer zeventien van het Championship.

In 2014 kwam Pelupessy naar Heracles. Hij speelde er 119 officiële duels en groeide uit tot aanvoerder. De geboren Almeloër kwam daarvoor uit voor FC Twente.

"Wij verliezen een goede voetballer en een goed mens', zei Nico-Jan Hoogma, algemeen directeur van Heracles. "Hij wilde zelf de overgang naar Sheffield graag maken en wij gunnen het hem."

Pelupessy wordt ploeggenoot van zijn landgenoten Joost van Aken en Glenn Loovens. Sheffield speelt in Engeland op het op een na hoogste niveau.

"Het is geweldig om hier te zijn", vertelde Pelupessy op de website van zijn nieuwe club. "Dit is een mooie kans en ik kan nauwelijks wachten om te beginnen."

Levi Garcia

Excelsior mocht juist een nieuwe speler verwelkomen. Levi Garcia, wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van AZ. De 20-jarige aanvaller, vier keer international voor Trinidad en Tobago, speelt sinds 2015 in Alkmaar.

De speler meldt zich vrijdag in Rotterdam. Hij is nog in afwachting van een werkvergunning.

Hatzidiakos

Pantelis Hatzidiakos blijft voorlopig juist bij AZ. De Alkmaarse club heeft het contract van de Griekse verdediger opengebroken en verlengd tot medio 2021.

Hatzidiakos, die donderdag zijn 21e verjaardag vierde, had nog een contract tot de zomer van 2020. Hij groeide dit seizoen uit tot een vaste waarde in de ploeg van coach John van den Brom.

In 2011 verruilde Hatzidiakos de jeugdopleiding van Panathinaikos voor die van AZ. Zijn debuut in de Alkmaarse hoofdmacht maakte hij op 10 december 2015 tijdens het uitduel met Athletic Bilbao.