Het Nederlands elftal is donderdag een plaats gezakt op de wereldranglijst van de FIFA. Oranje is nu de mondiale nummer 21. IJsland steeg op de ranglijst van januari van plaats 22 naar 20.

Dat is voor een groot deel te danken aan Albert Gudmundsson. Het IJslandse talent van PSV nam zondag als invaller in de oefeninterland tegen Indonesië in Jakarta drie van de vier doelpunten voor zijn rekening (1-4).

Gudmundsson hoopt komende zomer met IJsland mee te mogen naar het WK in Rusland. Trainer Phillip Cocu gaf hem de kans om zich bij IJsland te bewijzen en nam hem daarom niet mee op het trainingskamp van de Eindhovenaren naar de Verenigde Staten.

De nieuwste ranking van de FIFA kent weinig wijzigingen doordat de meeste nationale teams de voorbije periode niet in actie kwamen. De top tien is ongewijzigd. Duitsland voert de ranglijst aan, gevolgd door Brazilië en Portugal.

Engeland

De eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands elftal is op vrijdag 23 maart, wanneer Engeland in een oefeninterland de tegenstander is in de Johan Cruijff Arena.

Op 27 maart zou ook tegen Spanje geoefend worden, maar eerder deze week werd bekend dat die confrontatie vermoedelijk niet doorgaat. De Spanjaarden willen die dag tegen Argentinië aantreden.

De bedoeling is dat Oranje voor de komende interlands een nieuwe bondscoach heeft. Onder de vorige bondscoach Dick Advocaat, die de ontslagen Danny Blind opvolgde, wist Nederland zich niet voor het WK te plaatsen.