Serie A-club Benevento kan voorlopig niet beschikken over aanvoerder Fabio Lucioni. De 30-jarige verdediger is door het Italiaanse antidopingbureau voor een jaar geschorst wegens doping.

Lucioni testte in september na de wedstrijd tegen Torino positief op clostebol, een anabole steroïde. Hij werd toen al voorlopig geschorst, dus een deel van zijn straf zit er op.

Daardoor mag Lucioni in oktober van dit jaar weer in actie komen. Teamarts Walter Giorgione kreeg een schorsing van vier jaar opgelegd omdat hij het middel aan Lucioni had gegeven.

Bij Benevento staat ook Samuel Armenteros onder contract. De Zweedse aanvaller kwam afgelopen zomer over van Heracles Almelo, maar speelt amper voor zijn nieuwe club. Hij wordt in verband gebracht met een winterse overstap naar FC Utrecht.

Moeizaam

Benevento promoveerde vorig seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Serie A. De Zuid-Italiaanse ploeg kent echter een zeer moeizaam seizoen op het hoogste niveau.

De ploeg van trainer Roberto De Zerbi bezet na twintig speelrondes de laatste plaats met slechts zeven punten. De laatste twee duels leverden wel de eerste twee zeges van het seizoen op.

Bekijk de stand en het programma in de Serie A