Yassin Ayoub lijkt eindelijk zijn gewenste transfer te pakken te hebben. De middenvelder van FC Utrecht, die komende zomer transfervrij is, zou op het punt staan een meerjarig contract te tekenen bij Feyenoord.

Volgens het AD is de 23-jarige Ayoub dinsdag al medisch gekeurd door de Rotterdammers en mag de Marokkaan zich vanaf 1 juli officieel Feyenoord-speler noemen.

Ayoub hoopt al langer op een transfer, maar werd tot dusver telkens aan zijn contract gehouden door FC Utrecht. Omdat zijn verbintenis op 30 juni afloopt, kan hij gratis overstappen naar Feyenoord.

Hoewel FC Utrecht verwoede pogingen deed Ayoub bij te laten tekenen, koos de linkspoot ervoor om zijn contract uit te dienen en daarna transfervrij te vertrekken bij de nummer zes van de Eredivisie.

Met het aantrekken van Ayoub lijkt technisch directeur Martin van Geel in te spelen op een mogelijk vertrek van Tonny Vilhena of Karim El Ahmadi. De spelmaker maakt het seizoen wel gewoon af in Utrecht.

Amrabat

Afgelopen zomer zag Ayoub ook zijn maatje Sofyan Amrabat al naar Feyenoord vertrekken. De oud-jeugdspeler van Ajax heeft er zelf nooit een geheim van gemaakt dat hij hoopte op een overgang naar een club uit de traditionele top drie.

Utrecht heeft op zijn beurt de vervanger van Ayoub, die sinds zijn debuut in 2013 in totaal 155 officiële wedstrijden voor de club speelde, al op het oog: Mustafa Saymak, dit seizoen uitblinker bij PEC Zwolle.

Inhaalduel

Feyenoords algemeen directeur Jan de Jong maakte eerder op dinsdag al bekend dat ook Robin van Persie zo goed als binnen is. De Rotterdammers wachten alleen nog op een akkoord tussen de aanvaller (34) en Fenerbahçe.

Volgende week woensdag staat er voor Ayoub een pikante ontmoeting op het programma, want dan speelt hij met Utrecht de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord. Dat duel ging in december niet door vanwege het winterse weer.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws in de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie