Ajax heeft dinsdag de komst van Nicolas Kühn afgerond. De Duitse jeugdinternational komt over van RB Leipzig en sluit in eerste instantie aan bij Jong Ajax.

Met de transfer van de 18-jarige Kühn zou een bedrag van zo'n 2 miljoen euro gemoeid zijn. De spits verbindt zich tot medio 2021 aan de Amsterdamse club.

Kühn is al de vierde aankoop van Ajax in de laatste maanden. Eerder werden Nicolas Tagliafico, Perr Schuurs en Hassane Bandé al vastgelegd, al sluiten de twee laatstgenoemden pas na dit seizoen aan.

Bij Ajax komt Kühn zijn landgenoot Amin Younes tegen. De 24-jarige linksbuiten lijkt echter voor een vertrek te staan en is zijn basisplaats, mede door blessureleed, kwijtgeraakt aan Justin Kluivert.

Als spits moet Kühn bij de beloftenploeg, die momenteel derde staat in de Jupiler League, gaan concurreren met Mateo Cassierra en Kaj Sierhuis.

WK onder 17

Bij RB Leipzig wachtte Kühn nog op zijn debuut in het eerste elftal. De aanvaller, die ook op de vleugels inzetbaar is, speelde dit seizoen voor de onder 19-ploeg van de Duitse club, die hem in de zomer van 2015 overnam van Hannover 96.

Kühn, die op 1 januari 2000 geboren is en derhalve door het leven gaat als 'millenniumkid', kwam drie maanden geleden nog op het WK onder 17 uit namens Duitsland.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws in de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie