Sparta-trainer Dick Advocaat passeert aanvoerder Michel Breuer dinsdag bij de hervatting van het Eredivisieseizoen thuis tegen Vitesse.

Middenvelder Ryan Sanusi neemt tegen de Arnhemmers de aanvoerdersband over van de 37-jarige Breuer, zo vertelde Advocaat maandag op zijn vooruitblikkende persconferentie. 

De 70-jarige trainer, die deze winterstop de ontslagen Alex Pastoor opvolgde, liet verder weten dat hij meer versterkingen wil. Sparta huurde deze maand al AZ-aanvallers Fred Friday en Dabney dos Santos en de Turkse Fenerbahçe-verdediger Yigithan Güveli.

"Ik ben niet tevreden met wat we nu hebben. Ik moet ook eerlijk zijn dat Sparta wel geprobeerd heeft een aantal spelers te krijgen en ook de financiën had om dat op een positieve manier af te ronden. Maar spelers maken andere keuzes. Dat zie je aan Adam Maher, die bij FC Twente heeft getekend. Dat kan ik me best goed voorstellen."

Gesprek

Breuer is naar eigen zeggen teleurgesteld over de beslissing van Advocaat op hem te passeren, maar wil er op een volwassen manier mee omgaan.

"We hebben een volwassen gesprekje gehad, met daarin de mededeling", zegt Breuer maandag tegen FOX Sports. "Dat heb je te accepteren en dan moet je verder niet moeilijk doen. Ik volg het ook wel. Er komt een nieuwe trainer, met nieuwe ideeën en een andere zienswijze."

De ervaren verdediger legt zich er echter niet bij neer. "Ik lever mijn band zeker niet in. Maar als ik niet speel, kan ik ook geen aanvoerder zijn."

Vitesse

Sparta tegen Vitesse begint dinsdag om 20.00 uur en staat onder leiding van arbiter Danny Makkelie. Het duel op Het Kasteel werd vorige maand afgelast vanwege hevige sneeuwval. 

De Rotterdamse club moet punten pakken om afstand te nemen van Roda JC, dat met evenveel punten als Sparta maar een minder doelsaldo hekkensluiter is. Nummer zestien FC Twente heeft vier punten meer dan Sparta en en Roda JC.