Het geduld van Borussia Dortmund met Pierre-Emerick Aubameyang is op. De topschutter van de Duitse club werd afgelopen weekend disciplinair geschorst, en dat was zeker niet de eerste keer.

"Dit kan zo niet langer doorgaan'', mopperde technisch directeur Michael Zorc. Hij stelde de spits een stevige boete in het vooruitzicht.

De 28-jarige Gabonees kwam zaterdag in de aanloop naar de wedstrijd van een dag later tegen VfL Wolfsburg (0-0) niet opdagen voor de teambespreking en werd daarom buiten de wedstrijdselectie gehouden.

De inmiddels ontslagen trainer Peter Bosz nam vorig jaar november ook al disciplinaire maatregelen tegen Aubameyang omdat hij tijdens de interlandperiode naar Barcelona was gegaan en daar had gefeest. Een jaar eerder zette Thomas Tuchel de aanvaller voor de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Lissabon uit de selectie.

Topscorer

Aubameyang is ook dit seizoen weer de topscorer van Dortmund, met dertien competitietreffers. In de vorige jaargang maakte de spits er liefst 31, waarmee hij Robert Lewandowski aftroefde als topschutter van de Bundesliga.

De oud-speler van onder meer Saint-Étienne heeft het nu echter wel gezien bij Dortmund, waar hij nog tot medio 2020 onder contract staat, en lijkt er alles aan te doen om een transfer te forceren. Arsenal wordt genoemd als mogelijke nieuwe bestemming.

"Ik heb het idee dat het hem allemaal niet meer zo interesseert'', zei trainer Peter Stöger.

Volgens doelman Roman Bürki verdient Aubameyang straf. "Er zijn regels die voor alle spelers gelden, hoeveel doelpunten je ook maakt."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Bundesliga