Paul Lambert is de nieuwe manager van Stoke City. De 48-jarige Schot is bij de club van Bruno Martins Indi, Erik Pieters en Ibrahim Afellay de opvolger van de eerder deze maand ontslagen Mark Hughes.

Lambert tekent een contract voor 2,5 jaar bij Stoke City, meldt de club maandag. Hij zal dinsdag worden gepresenteerd en officieel zijn werkzaamheden beginnen.

Dat betekent dat hij maandagavond nog niet op de bank zal zitten bij de uitwedstrijd tegen Manchester United. Interim-trainer Eddie Niedzwiecki is op Old Trafford de eindverantwoordelijke bij de 'Potters'.

Stoke City staat onder de degradatiestreep van de Premier League op een teleurstellende achttiende plaats met twintig punten uit 22 wedstrijden.

De verrassende uitschakeling in de derde ronde van de FA Cup tegen vierdedivisionist Coventry City (2-1) van anderhalve week geleden kostte Hughes de kop. De Welshman was sinds medio 2013 de manager bij Stoke.

Champions League

Lambert won als speler in 1997 met Borussia Dortmund de Champions League. De middenvelder veroverde ook talloze prijzen met Celtic, waaronder vier landstitels in Schotland.

Als trainer bouwde de veertigvoudig international zijn carrière geleidelijk op. Via Livingston, Wycombe Wanderers en Colchester United belandde hij in 2009 bij Norwich City. Hij leidde de 'Canaries' in twee jaar van het derde niveau naar de Premier League.

Lambert werkte daarna bij Aston Villa, Blackburn Rovers en Wolverhampton Wanderers, waar hij afgelopen zomer vertrok.

"Paul maakte indruk op ons met zijn kennis van onze selectie", aldus Stoke City-voorzitter Peter Coates. "En hij had een duidelijk plan over hoe hij onze resultaten gaat verbeteren."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League