De kersverse Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een goed gevoel overgehouden aan het trainingskamp in Portugal. De Amsterdamse club sloot de oefenstage zaterdag af met een overwinning op Lyngby BK (5-1) en een gelijkspel tegen MSV Duisburg (1-1).

Ten Hag stuurde tegen Lyngby zijn beoogde basiself voor de hervatting van het seizoen volgende week zondag thuis tegen aartsrivaal Feyenoord het veld in en werd niet teleurgesteld.

"Het was bij vlagen heel frivool, met veel variatie, veel beweging en ook veel kansen", analyseerde hij. "Het zag er prima uit, al was het soms ook nog wat wisselvallig. Het tweede duel verliep een beetje stroperig van onze kant, ook omdat we tegen een zeer ambitieuze tegenstander speelden."

Ten Hag liet de Argentijnse aanwinst Nicolas Tagliafico tegen Lyngby zijn officieuze debuut maken en was zeer te spreken over wat de 25-jarige linksback liet zien.

Voortborduren

"Hij past prima bij Ajax. Hij is een vechter en heel goed in positiekeuzes. Hij zet de ploeg neer en jaagt de boel aan. Je kunt er als het hele team op voortborduren."

Smetje op het treffen met Duisburg was het voortijdig uitvallen van Maximilian Wöber, maar Ten Hag denkt dat hij snel weer kan beschikken over de centrumverdediger.

"Hij was uitgegleden. Ik heb hem uit voorzorg gewisseld. Ik ga er voor honderd procent van uit dat hij voor Feyenoord beschikbaar is."

Ajax is na de winterstop veroordeeld tot een inhaalrace. De recordkampioen moet als de huidige nummer twee van de ranglijst in de resterende zestien competitiewedstrijden vijf punten goedmaken op koploper PSV.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie