Feyenoord rekent op de terugkeer van Robin van Persie. De gesprekken met de 34-jarige aanvaller bevinden zich in een vergevorderd stadium.

"Het is niet zo dat alles rond is, maar het lijkt de goede kant op te gaan", zo laat een woordvoerder van de regerend landskampioen namens de clubleiding weten.

Van Persie beschikt bij zijn huidige Turkse werkgever Fenerbahçe over een aflopend contract. Zijn managers zijn al een tijdje bezig om een tussentijds vertrek te regelen.

Naar verwachting wordt Van Persie na het weekeinde medisch gekeurd in Rotterdam. Als dat geen problemen oplevert, kan hij in de aanloop naar de Klassieker tegen Ajax van zondag 21 januari aansluiten bij de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord bezet halverwege het seizoen de teleurstellende vijfde plaats op de ranglijst en heeft al elf verliespunten meer dan koploper PSV.

Debuut

Van Persie speelde eerder tussen 2001 en 2004 bij Feyenoord, waarvoor hij bovendien zijn debuut maakte op profniveau.

De geboren Rotterdammer, die een deel van zijn opleiding bij Excelsior genoot, speelde naast Feyenoord en Fenerbahçe ook voor Arsenal (2004-2012) en Manchester United (2012-2015). Bij de 'Mancunians' werd hij in zijn eerste seizoen landskampioen en topscorer van de Premier League. 

Van Persie werd met het Nederlands elftal onder meer tweede en derde op de WK's van respectievelijk 2010 en 2014, maar na zijn vertrek naar Turkije raakte hij langzaam uit beeld bij Oranje.

Van Persie kreeg afgelopen zomer voor het eerst in twee jaar een uitnodiging voor het Nederlands elftal, maar in het WK-kwalificatieduel met Frankrijk raakte hij geblesseerd. Dat was vooralsnog de laatste wedstrijd die de aanvaller speelde.