Sneijder luistert debuut voor Al-Gharafa op met overwinning

Wesley Sneijder heeft vrijdag een succesvol debuut gemaakt als speler van Al-Gharafa. De 33-jarige middenvelder boekte met zijn nieuwe club op bezoek bij Al-Ahli een benauwde 1-2 zege.

Sneijder stond bij zijn eerste wedstrijd gelijk in de basisopstelling en werd na 84 minuten spelen naar de kant gehaald. Hij was niet direct betrokken bij de goals.

Al-Gharafa had de overwinning te danken aan Ahmed Alaaeldin. De Qatarese spits maakte met twee doelpunten na rust hoogstpersoonlijk de vroege 1-0 achterstand ongedaan.

Al-Gharafa steeg daardoor naar de zesde plaats in de Qatar Stars League, met veertien punten uit twaalf duels. De achterstand op koploper Al-Duhail bedraagt nog altijd wel liefst vijftien punten.

OGC Nice

Sneijder vertrok vorige week bij OGC Nice, dat hem op zijn beurt afgelopen zomer transfervrij overnam van Galatasaray.

De recordinternational van het Nederlands elftal (133 interlands) kwam bij de Franse middenmotor amper in de plannen van trainer Lucien Favre voor en moest zich uiteindelijk tevreden stellen met slechts vijf competitiewedstrijden.

Sneijder hoopt in Qatar weer veel aan spelen toe te komen. Hij kreeg bij zijn komst in het Arabische emiraat in het Midden-Oosten gelijk de aanvoerdersband en rugnummer 10 toebedeeld.

Lees meer over:
Tip de redactie