Lewerissa stelt zich niet langer beschikbaar voor Oranjevrouwen

Vanity Lewerissa heeft besloten zich niet langer beschikbaar te stellen voor de Oranjevrouwen. De 26-jarige aanvalster van PSV ziet te weinig perspectief op speeltijd.

"De kans op een vaste basisplaats of meer speelminuten was voor mij onvoldoende om nog langer zoveel op te offeren, om alles te kunnen geven voor Oranje", licht Lewerissa haar besluit vrijdag toe. "Ik ben dankbaar voor de support en de kansen die ik heb gekregen, en wens het team veel succes."

Lewerissa werd afgelopen zomer als reservespeelster Europees kampioen met Nederland. In 2015 maakte ze haar debuut voor Oranje en inmiddels heeft ze elf interlands achter haar naam staan.

Eerder deze week selecteerde bondscoach Sarina Wiegman Lewerissa nog voor het winterse trainingskamp van Oranje in het Spaanse La Manga. Ze wordt in de selectie vervangen door Esmee de Graaf van PEC Zwolle, die voor het eerst is geselecteerd.

Ook Myrthe Moorrees van FC Twente ontving alsnog een uitnodiging. De 23-jarige Moorrees neemt de plek in van Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), die zich vanwege een enkelblessure heeft afgemeld.

24 speelsters

In totaal bestaat de selectie van Oranje voor het trainingskamp uit 24 speelsters. Het verblijf in de Spaanse kustplaats duurt van 15 tot en met 24 januari en op zaterdag 20 januari wordt een officiële oefeninterland afgewerkt tegen Spanje.

Drie dagen later wordt ook nog een trainingswedstrijd gespeeld tegen Engeland, waarvan afgelopen zomer nog werd gewonnen in de halve finales van het EK.

De eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje staat pas over drie maanden op het programma. Op 6 april is Noord-Ierland de tegenstander. Met zeven punten uit drie wedstrijden gaat de ploeg van Wiegman aan kop in groep 3 van de kwalificatie. 

De groepswinnaars plaatsen zich direct voor het WK van 2019 in Frankrijk. De vier beste nummers twee strijden in de play-offs om het laatste ticket.

Selectie Oranje:
Lineth Beerensteyn (Bayern München), Anouk Dekker (Montpellier), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (FC Twente), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Jill Roord (Bayern München), Katja Snoeijs (vv Alkmaar), Sherida Spitse (Valerenga), Sari van Veenendaal (Arsenal) Jennifer Vreugdenhil (Valencia), Siri Worm (Everton),  Myrthe Moorrees (FC Twente), Esmee de Graaf (PEC Zwolle) en Kelly Zeeman (Ajax).

Bekijk het programma en de standen in de WK-kwalificatie

Tip de redactie