Trainer Advocaat ziet stijgende lijn bij Sparta na eerste oefenzege

Dick Advocaat heeft donderdag zijn eerste oefenzege geboekt als trainer van Sparta Rotterdam. De eind vorige maand aangestelde coach kreeg na de 3-1 overwinning tegen het Duitse Kaiserslautern de indruk dat zijn team snel progressie boekt.

"Een verdiende zege. Ik heb goede dingen gezien. Het ziet er positiever uit dan de laatste wedstrijden", vertelde Advocaat in Marbella, waar Sparta op trainingskamp is, aan Voetbal International.

Het was het tweede oefenduel van Sparta onder leiding van de 70-jarige oud-bondscoach van Oranje. De eerste wedstrijd ging zaterdag met 1-0 verloren tegen Jupiler League-club Telstar.

Tegen Kaiserslautern maakte de van AZ gehuurde aanvaller Fred Friday zijn debuut en dat had volgens Advocaat een positief effect. "Met de snelheid voorin zag het er goed uit. Deze overwinning geeft een positief gevoel. Het elftal wilde graag en heeft georganiseerd gespeeld."

Vrije trap

De Rotterdammers stonden halverwege al met 2-0 voor tegen de tegenstander uit de Tweede Bundesliga. Ilias Alhaft en Robert Mühren scoorden. De laatste deed dat uit een vrije trap. Na de Duitse tegentreffer besliste Thomas Verhaar het duel uit een penalty.

Sparta zou het in Zuid-Spanje aanvankelijk opnemen tegen PEC Zwolle, maar dat eveneens vriendschappelijke duel werd om onduidelijke redenen afgelast. 

Advocaat maakt dinsdag zijn competitiedebuut als trainer van Sparta in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Zijn ploeg staat slechts zeventiende in de Eredivisie en houdt hekkensluiter Roda JC alleen op doelsaldo onder zich. Sparta heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Tip de redactie