Kazuyoshi Miura heeft zijn contract bij Yokohama FC verlengd. De 50-jarige Japanner, die de oudste profvoetballer ooit is, blijft nog een jaar langer bij de club op het tweede niveau in zijn thuisland.

De aanvaller verzekert zich met zijn nieuwe verbintenis van een 33e seizoen als profvoetballer. "Ik zal altijd met mijn hart blijven spelen en hoop dat ik blijf groeien als speler", aldus Miura na zijn contractverlenging.

De in Shizuoka geboren Miura begon zijn carrière in 1986 bij het Braziliaanse Santos in Sao Paulo. Later was hij ook in Europa actief, bij het Italiaanse Genoa en het Kroatische Dinamo Zagreb.

De 89-voudig international kwam in 2006 bij zijn huidige club Yokohama FC terecht. Vorig seizoen kwam hij tot elf competitiewedstrijden en scoorde hij een keer. Met die goal werd hij de oudste scorende prof ooit.

Mooiste momenten van oudste profvoetballer ooit Kazuyoshi Miura (50)
81
Mooiste momenten van oudste profvoetballer ooit Kazuyoshi Miura (50)

WK 1998

In 2000 speelde Miura zijn laatste interland voor Japan. Opvallend is dat hij gepasseerd werd voor het WK 1998 omdat hij in de ogen van toenmalig bondscoach Takeshi Okada te oud was. Miura was toen 31 jaar. In de kwalificatiereeks voorafgaand aan dat WK was hij nog twaalf keer trefzeker voor Japan.

Miura, die in februari zijn 51e verjaardag viert, nam vorig jaar het record van oudste prof in de geschiedenis over van Sir Stanley Matthews. De voormalig Engels international was net vijftig toen hij in 1965 zijn laatste wedstrijd voor Stoke City speelde.