De UEFA heeft twee Maltese talenten, Emanuel Briffa en Kyle Cesare, levenslang geschorst vanwege een omkoopschandaal rond kwalificatiewedstrijden voor het EK onder 21. Vier anderen zijn milder gestraft vanwege hun betrokkenheid.

Het duo Briffa (23) en Cesare (22) mag van de Europese voetbalbond nooit meer voetballen, omdat zij met hun handelen een "onwettige en ongepaste invloed uitoefenden op het resultaat".

Briffa en Cesara zouden zich in maart 2016 aan matchfixing schuldig hebben gemaakt rond de EK-kwalificatieduels van Jong Malta met Montenegro en Tsjechië.

De beloften van Malta verloren de thuiswedstrijden tegen de generatiegenoten uit Montenegro met respectievelijk 0-1 en 0-7. De Maltezen wisten zich als nummer vier in kwalificatiegroep 1 - achter Tsjechië, België en Montenegro - niet te plaatsen voor het EK van 2017.

Vier andere spelers werden ook gestraft, omdat zij de UEFA niet uit zichzelf op de hoogte hadden gebracht nadat zij benaderd werden om de kwalificatiewedstrijden te verkopen.

De schorsingen van het viertal Samir Arab, Ryan Camenzuli, Llywelyn Cremona en Luke Montebell lopen uiteen van één tot twee jaar.