Bayer Leverkusen-trainer Heiko Herrlich moet de Duitse bond DFB een boete van 12.000 euro betalen vanwege zijn schwalbe in de wedstrijd van 20 december tegen Borussia Mönchengladbach (0-1 zege).

Daartegenover staat dat de 46-jarige Herrlich niet geschorst wordt voor zijn theatrale val. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd wilde Gladbach-speler Denis Zakaria snel de bal pakken om een ingooi te nemen. Herrlich liep in de weg en ging naar de grond na een licht duwtje van Zakaria.

Direct na de wedstrijd bood Herrlich al zijn excuses aan en hij heeft nu dan ook begrip voor zijn straf. "Ik accepteer de boete", reageert de oud-international dinsdag in de Duitse media. "Aan het begin van het seizoen heb ik een contract ondertekend waarmee je instemt met de regels van de DFB. Dat ik nu een boete krijg is absoluut oké."

Het filmpje van de theatrale val van Herrlich ging de wereld over. "Ik heb spot en hoon over me heen gekregen", zegt de Duitser.

Hoon

Zakaria kon direct na de wedstrijd in het Borussia Park al lachen om het voorval. "Dat is voetbal, er horen ook emoties bij. Zelfs de coaches doen het", zei de Zwitserse middenvelder.

Doordat Herrlich niet is geschorst zit hij vrijdag gewoon op de bank als nummer vier Leverkusen het Bundesliga-seizoen hervat met een thuiswedstrijd tegen koploper Bayern München. In de kwartfinales van de DFB Pokal staat voor Leverkusen begin februari een thuisduel met Werder Bremen op het programma.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga