Davy Klaassen wil deze winter bij Everton blijven, hoewel hij onder trainer Sam Allardyce bijna geen speeltijd meer krijgt.

"Natuurlijk is Davy niet tevreden met zijn rol, maar hij wil vechten voor zijn kans", zegt Sören Lerby, zaakwaarnemer van de zestienvoudig international, dinsdag.

Maandag meldde de BBC nog dat Everton deze winter veel spelers wil laten gaan. Ross Barkley (Chelsea) en Kevin Mirallas (Olympiakos Piraeus) vonden al een nieuwe club.

Mogelijk vertrekken ook de overbodige aanvallers Oumar Niasse en Sandro Ramirez en naar verluidt wil Everton ook van Klaassen af. "Maar ik heb daar niets over gehoord van de clubleiding", reageert Lerby.

Zijspoor

Klaassen begon het seizoen nog als basisspeler. De 24-jarige middenvelder, die voor 27 miljoen euro overkwam van Ajax, koos mede vanwege trainer Ronald Koeman voor Everton, maar die werd in oktober ontslagen. Onder opvolger Allardyce is Klaassen op een zijspoor beland.

Begin december kreeg hij van de Engelse trainer nog wel een kans in het afsluitende groepsduel met Apollon Limassol in de Europa League. Met Klaassen de hele wedstrijd binnen de lijnen won Everton toen op Cyprus met 0-3, maar tijdens het overvolle programma rond de feestdagen zat de vroegere Ajax-captain geen enkele keer bij de selectie van de huidige nummer negen van de Premier League.

Zaterdag speelt Everton om 18.30 uur uit tegen Tottenham Hotspur.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League