Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden stonden maandag op het veld bij de eerste training van Feyenoord in 2018. De centrale verdedigers waren voor de winterstop lang uit de roulatie door een blessure.

Ook Ridgeciano Haps, die eind november in de competitiewedstrijd bij FC Groningen (0-2 zege) een sleutelbeenbreuk opliep, was aanwezig bij de training op Varkenoord.

De 30-jarige Botteghin kampt sinds eind september met een kruisbandblessure. De Braziliaan, die vorig seizoen alle competitieduels speelde voor Feyenoord, kwam deze jaargang nog maar tot acht officiële wedstrijden voor de Rotterdammers.

Van der Heijden, die in het kampioensseizoen 2016/2017 meestal het centrale verdedigingsduo vormde met Botteghin, liep eind september in de warming-up voor het Champions League-duel met Napoli (3-1 verlies) een spierscheuring in zijn kuit op. Sindsdien speelde hij geen wedstrijd meer.

Trainingskamp

Feyenoord reist dinsdag af voor een zesdaags trainingskamp in Marbella. Botteghin, Van der Heijden en Haps zullen normaal gesproken in het vliegtuig naar Zuid-Spanje zitten.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst speelt tijdens het trainingskamp een oefenwedstrijd (zaterdag) tegen het Zwitserse Luzern. Op zondag 21 januari hervat Feyenoord het Eredivisieseizoen met de Klassieker in de Arena tegen Ajax.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie