Simon Gustafson maakt het seizoen op huurbasis af bij Roda JC. Feyenoord maakt geen gebruik van de clausule om de verhuurde middenvelder in de tweede seizoenshelft weer in De Kuip te laten spelen.

Het huurcontract van Gustafson liep sowieso tot het einde van het seizoen, maar trainer Giovanni van Bronckhorst zei vorige maand dat de Rotterdamse club overwoog de Zweed al in de winter terug naar De Kuip te halen.

Deze mogelijkheid had Feyenoord tot en met 6 januari. De landskampioen heeft niet van de optie gebruik gemaakt en dus blijft Gustafson bij Roda, meldt de Limburgse club maandag. 

Gustafson scoorde tot dusver zes keer voor de ploeg van trainer Robert Molenaar en daarmee is hij clubtopscorer. Vorig seizoen kwam hij in de Eredivisie maar twee keer in actie voor Feyenoord.

Ontwikkeling

De bijna 23-jarige Gustafson stond al positief tegenover een langer verblijf bij Roda JC, zo liet hij doorschemeren na de slotwedstrijd van de eerste seizoenshelft, uitgerekend tegen Feyenoord (5-1).

"Ik heb het afgelopen halfjaar alle wedstrijden gespeeld, dat wil je als voetballer het liefste. Ik ontwikkel me hier goed en wil Roda graag helpen", zei Gustafson, die in De Kuip het enige doelpunt van Roda voor zijn rekening nam.

Roda hervat het Eredivisieseizoen op zaterdag 20 januari met thuiswedstrijd tegen FC Twente. De hekkensluiter moet in de tweede seizoenshelft degradatie voorkomen. In de eerste seizoenshelft pakte Roda maar elf punten en dat zijn er evenveel als nummer zeventien Sparta, dat een beter doelsaldo heeft.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie