Jorien ter Mors doet komend weekeinde definitief mee aan de Europese kampioenschappen shorttrack in Dresden. Ze zal daar alleen in actie komen op de relay.

Ter Mors beleefde eind vorige maand een ietwat teleurstellend olympisch kwalificatietoernooi (OKT) op de langebaan. De Twentse schaatsster plaatste zich daar alleen op de 1000 meter voor Pyeongchang, maar op de 1500 meter kan ze haar olympische titel niet verdedigen.

Ter Mors rijdt in Dresden de relay met Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries. Op de individuele afstanden zullen Schulting, Van Kerkhof en Van Ruijven in actie komen. Al deze vijf shorttracksters zijn bij de Winterspelen in februari in Zuid-Korea eveneens van de partij.

Knegt

Bij de mannen zijn Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf en Dennis Visser voor de relay geselecteerd. Knegt, Breeuwsma en De Laat komen ook individueel in actie. Dit EK-vijftal zal eveneens bij Pyeongchang 2018 op medaillejacht gaan.

Voor de Winterspelen zijn drie individuele startplaatsen nog niet ingevuld: de 500 meter en 1000 meter bij de mannen en de 1000 meter bij de vrouwen. De schaatsbond KNSB maakt woensdag de namen bekend van de rijders die deze laatste tickets krijgen.