Juventus-middenvelder Blaise Matuidi zegt dat hij zaterdag in het met 1-0 gewonnen uitduel met Cagliari opnieuw racistisch is bejegend.

Dat gebeurde een week nadat Serie A-club Hellas Verona was bestraft voor racistisch gedrag van de fans jegens de 30-jarige Fransman.

Verona kreeg een boete en moet een wedstrijd spelen zonder aanwezigheid van de supporters uit het vak waaruit de scheldpartijen kwamen.

"Vandaag heb ik tijdens het duel racistisch gedrag ervaren. Zwakke mensen proberen mij te intimideren met haat", schreef Matuidi op zijn Facebookpagina na de wedstrijd tegen Cagliari.

"Ik ben niet iemand die met haat leeft en kan alleen maar medelijden hebben met mensen die het slechte voorbeeld geven. Voetbal is een manier om gelijkheid, passie en inspiratie te delen. Daar sta ik voor."

Vaste waarde

Matuidi kwam afgelopen zomer voor naar verluidt twintig miljoen euro over van Paris Saint-Germain, waar hij niet meer in de plannen van trainer Unai Emery voorkwam.

De 62-voudig international is vooralsnog bij Juventus een vaste waarde. Hij speelde tot dusver al achttien competitiewedstrijden, waarin hij twee keer het net vond.

Titelverdediger Juventus bezet na twintig speelrondes de tweede plaats op de ranglijst, met slechts één punt achterstand op koploper Napoli.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A