Dick Advocaat is er zaterdag niet in geslaagd om zijn officieuze debuut als trainer van Sparta Rotterdam te bekronen met een overwinning. De 70-jarige Hagenaar zag zijn ploeg vriendschappelijk onderuit gaan op bezoek bij Jupiler League-club Telstar: 1-0.

Melvin Platje nam in de 62e minuut de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. De aanvaller van Telstar had het geluk dat Sparta-doelman Leonard Nienhuis zijn inzet door de vlingers liet glippen.

Even daarvoor werd een doelpunt van Sparta-spits Robert Mühren nog, weliswaar terecht, afgekeurd vanwege buitenspel.

Advocaat deed nog geen beroep op de kersverse aanwinst Dabney dos Santos, die vrijdag op huurbasis overkwam van AZ.

Opvallende aanwezige in het Rabobank IJmond Stadion was Michiel Kramer. De 29-jarige spits van Feyenoord mag uitkijken naar een nieuwe werkgever en zou in de concrete belangstelling staan van Sparta.

Trainingskamp

Advocaat, die als speler tussen 1980 en 1982 onder contract stond bij Sparta, is de opvolger van de vorige maand ontslagen Alex Pastoor. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal heeft Fred Grim en Cor Pot meegenomen als zijn assistenten.

Sparta vertrekt zondag naar Zuid-Spanje voor een trainingskamp. Daar zouden de Rotterdammers aanvankelijk volgende week woensdag PEC Zwolle treffen, maar dat eveneens vriendschappelijke duel werd vrijdag om nog onduidelijke redenen afgelast.

Sparta begint de tweede seizoenshelft op dinsdag 16 januari met een inhaalwedstrijd tegen Vitesse op Het Kasteel.

De zesvoudig kampioen staat zeventiende in de Eredivisie met evenveel punten als hekkensluiter Roda JC. De Limburgers hebben een duel meer gespeeld.