Carlos Tevez keert voor de tweede keer in zijn loopbaan terug bij Boca Juniors. De Argentijn komt over van het Chinese Shanghai Shenhua.

De Argentijnse topclub maakte de terugkeer vrijdag zelf bekend op de website en via social media. "Tevez terug bij Boca. Welkom thuis, Carlitos!"

Tevez, die komende maand 34 jaar wordt, koos een jaar geleden nog voor een lucratieve aanbieding van Shanghai Shenhua. Bij de Chinese club, die destijds zo'n 84 miljoen euro neerlegde voor de spits, verdiende hij naar verluidt ruim 700.000 euro per week. Daarmee mocht hij zich zelfs een tijdje de bestbetaalde speler ter wereld noemen.

Het Chinese avontuur liep voor de 76-voudig international niet uit op een succes. Tevez kwam slechts twintig keer in actie voor Shanghai Shenhua. Daarin was hij vier keer trefzeker en gaf hij vijf assists.

Champions League

Tevez begon zijn carrière bij Boca Juniors. Via een Braziliaans avontuur bij Corinthians belandde hij in 2006 in de Premier League bij West Ham United. Vervolgens vertrok hij naar Manchester United. Met die club won hij in 2008 zowel de landstitel als de Champions League.

Na twee seizoenen bij United maakte Tevez de overstap naar stadgenoot City. Ook met die club werd hij landskampioen. In 2013 kwam hij terecht bij Juventus. Na twee succesvolle jaren bij de Italiaanse topclub, met onder meer twee landstitels, keerde hij in 2015 weer terug bij Boca Juniors.

Na een kort avontuur in China begint hij nu dus aan zijn derde periode bij de Argentijnse club.