De Engelse voetbalbond FA heeft Arsenal-manager Arsène Wenger voor drie wedstrijden geschorst vanwege kritiek op de scheidsrechter.

De Fransman ging na het 1-1 gelijkspel zondag tegen West Bromwich Albion flink tekeer tegen scheidsrechter Mike Dean. De 68-jarige Wenger was boos de kleedkamer van de arbiters ingestapt. Hij trok onder meer de integriteit van Dean in twijfel.

Volgens Wenger had Dean in de slotfase ten onrechte een strafschop aan West Bromwich gegeven, die werd benut door Jay Rodriguez. 

Vrijdag bekende Wenger bij een hoorzitting van de tuchtcommissie dat hij beledigende dingen heeft geroepen richting Dean. Hij is niet alleen voor drie wedstrijden geschorst, maar moet ook een boete betalen van 40.000 pond (ruim 45.000 euro).

Wenger mist door de schorsing het FA Cup-duel van zondag tegen Nottingham Forest (uit), de heenwedstrijd in de halve finale van de League Cup tegen Chelsea (woensdag) en het Premier League-treffen van zondag 14 januari in het Emirates Stadium tegen Bournemouth.

Tweede schorsing

Overigens is het niet de eerste keer dat Wenger geschorst is na een aanvaring met de arbitrage. Vorig seizoen kreeg hij vier wedstrijden schorsing nadat hij boos was geworden op scheidsrechter Anthony Taylor.

Bovendien hangt hem nog een schorsing boven het hoofd. Afgelopen woensdag liet Wenger zich na het 2-2 gelijkspel tegen stadgenoot Chelsea namelijk weer gaan tegen de arbitrage. Ook die uitbarsting wordt onderzocht door de FA.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League