Danny Makkelie en de KNVB hebben donderdag een streep gezet onder de ophef die vorige maand ontstond naar aanleiding van een lening van de scheidsrechter.

De voetbalbond gaf Makkelie geen duels nadat De Telegraaf meldde dat de arbiter een flinke som geld had ontvangen van voormalig scheidsrechter Jaap Uilenberg als overbruggingskrediet voor de verbouwing van zijn woning.

Makkelie, die Uilenberg als coach heeft, was zich van geen kwaad bewust. In een gesprek met directeur betaald voetbal Eric Gudde gaf hij donderdag wel aan begrip te hebben voor het standpunt van de KNVB.

De bond concludeerde dat van belangenverstrengeling geen sprake is geweest en dat de 34-jarige Makkelie na de winterstop gewoon weer in actie komt op de Nederlandse velden.

Content

Tegenover VI laat Makkelie weten blij te zijn dat de kou uit de lucht is. "Ik ben content dat uit het vervolgonderzoek door de KNVB nadrukkelijk naar voren is gekomen dat er totaal geen sprake was van enige vorm van belangenverstrengeling", zegt hij.

"Verder ben ik verheugd om de samenwerking met Jaap Uilenberg voort te zetten. Dit onderwerp is hiermee naar ieders tevredenheid afgehandeld. Ik kan mij weer volledig richten op datgene waar het allemaal om draait: lekker fluiten."

Makkelie werd vorige maand door de commotie respectievelijk geschrapt als scheidsrechter en video-assistent bij de bekerwedstrijden PSV-VVV-Venlo en PEC Zwolle-NEC.

De tweede seizoenshelft in de Eredivisie begint op vrijdag 19 januari met het duel tussen nummer zes FC Utrecht en AZ, dat achter PSV en Ajax de derde plaats bezet.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie