Robin van Galen maakt vanaf 1 juli deel uit van het bestuur van Excelsior. De bondscoach van de Nederlandse waterpoloërs gaat zich bij de club uit Kralingen bezighouden met technische zaken en topsportontwikkeling.

Van Galen gaat het bondscoachschap bij Oranje combineren met zijn nieuwe functie bij Excelsior. Vanwege "lopende verplichtingen" fungeert hij tot de zomer wel eerst als adviseur van de Eredivisionist.

Algemeen directeur Ferry de Haan, die de komst van Van Galen woensdag aankondigde op de nieuwjaarsreceptie, is in zijn nopjes met de aanstelling van de 45-jarige Rotterdammer.

"Robin weet als geen ander hoe het is om heel creatief een groeiproces door te maken. Met zijn kwaliteiten en ervaring is hij een toegevoegde waarde en een klankbord binnen het bestuur en voor de directie", aldus De Haan.

2008

Voor Van Galen wordt het zijn eerste officiële functie in de voetbalwereld. Als waterpolocoach behaalde hij in 2008 zijn grootste succes door de Nederlandse waterpolosters in China aan olympisch goud te helpen.

Met de mannenploeg slaagde Van Galen er niet in om deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro te bewerkstelligen. 

Excelsior staat momenteel op de twaalfde plek in de Eredivisie met 21 punten uit achttien wedstrijden. 

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie