Het Argentijnse Independiente heeft bevestigd dat Nicolas Tagliafico naar Ajax vertrekt. De 25-jarige linksback wordt nog deze week in Amsterdam verwacht voor de medische keuring. 

Independiente plaatste woensdagavond een video op Twitter waarin Tagliafico de fans toespreekt. In de begeleidende tekst wordt de Argentijnse verdediger bedankt voor bewezen diensten en wenst de club hem veel succes bij Ajax.

Tagliafico zet waarschijnlijk deze week zijn handtekening onder een meerjarig contract bij Ajax, dat de Argentijn komende maandag graag meeneemt naar het trainingskamp in Portugal.

Tagliafico moet bij Ajax de concurrentie aangaan met linksbacks Daley Sinkgraven, Nick Viergever en Maximilian Wöber. Die laatste twee kunnen ook centraal achterin spelen.

Sinkgraven, Viergever en Wöber zijn momenteel geblesseerd en dus was Mitchell Dijks de laatste wedstrijden voor de winterstop de linksback van Ajax. Dijks mocht eigenlijk al vertrekken.

4 miljoen euro

Volgens Argentijnse media betaalt Ajax ruim 4 miljoen euro voor Tagliafico, wiens contract bij Independiente nog een jaar doorliep. Naar verluidt kon de vleugelverdediger, die in 2017 debuteerde in het Argentijnse elftal, ook naar clubs in Duitsland en Spanje, maar gaf hij de voorkeur aan Ajax.

Vorige maand roerde Ajax zich ook al op de transfermarkt. Perr Schuurs (Fortuna Sittard) en Hassane Bandé (KV Mechelen) werden vastgelegd, maar in tegenstelling tot Tagliafico komen zij pas komende zomer naar Amsterdam.

Ajax hervat het seizoen op zondag 21 januari in de Arena tegen Feyenoord. De Klassieker wordt de eerste officiële wedstrijd van de Amsterdammers onder leiding van trainer Erik ten Hag, die de ontslagen Marcel Keizer is opgevolgd.

Tijdens het trainingskamp in Portugal speelt Ajax oefenwedstrijden tegen het Deense Lyngby BK en het Duitse MSV Duisburg.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie