Ousmane Dembélé kan na drieënhalve maand blessureleed zijn rentree maken bij FC Barcelona. De recordaankoop is hersteld van een hamstringblessure en kan donderdag mogelijk al meedoen in de bekerwedstrijd tegen Celta de Vigo.

De 20-jarige Dembélé scheurde op 16 september tegen Getafe een spier in zijn linkerbovenbeen af en moest een operatie ondergaan in Finland.

Dinsdag kreeg de talentvolle Fransman van de medische staf van Barcelona groen licht voor zijn rentree, waardoor trainer Ernesto Valderde deze week weer een beroep op hem kan doen.

Barcelona nam de aanvaller afgelopen zomer voor een recordbedrag van 105 miljoen euro over van Borussia Dortmund, maar kon niet lang genieten van de Franse international. Dembélé speelde pas drie officiële wedstrijden, twee in de competitie en één in de Champions League, en kwam nog niet tot scoren voor de Catalanen.

Met negen punten voorsprong op nummer twee Atletico Madrid staat Barcelona momenteel fier bovenaan in La Liga. In de laatste wedstrijd voor de winterstop, de Clasico, werd met liefst 0-3 gewonnen bij aartsrivaal Real Madrid.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division