Alfred Schreuder heeft momenteel een aanbod van Ajax in beraad, maar het is nog maar de vraag of hij van TSG 1899 Hoffenheim groen licht krijgt voor een overstap. De Duitsers weigeren mee te werken zolang er nog geen opvolger is gevonden voor de Nederlandse assistent-trainer.

De 45-jarige Schreuder werd na het ontslag van Marcel Keizer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp bij Ajax direct genoemd als de beoogde rechterhand van de nieuwe hoofdtrainer Erik ten Hag.

Alexander Rosen van Hoffenheim beaamt dat Ajax Schreuder een "aantrekkelijke rol die veel verder gaat dan assistentschap" heeft aangeboden. "Hij heeft ons verteld dat hij die in beraad heeft", zegt de technisch directeur tegen Der Kicker.

Schreuder krijgt echter pas toestemming om te vertrekken als Hoffenheim een nieuwe assistent voor hoofdtrainer Julian Nagelsmann heeft gevonden, benadrukt Rosen. "Een vertrek is pas aan de orde als we iemand op het oog hebben die het moeiteloos kan overnemen, maar dat is nog niet het geval."

Tot die tijd ligt Schreuder, die eerder assistent-trainer was bij Vitesse en FC Twente en in Enschede ook als hoofdcoach fungeerde, nog anderhalf jaar vast bij de huidige nummer zeven van de Bundesliga.

Familie

Nagelsmann begrijpt wel dat Schreuder oren heeft naar de functie in Amsterdam. "Alfred heeft ook verantwoordelijkheden tegenover zijn gezin. Hij heeft drie kinderen die hun vader nauwelijks zien", toont de 30-jarige trainer begrip voor de situatie van zijn Nederlandse assistent.

Schreuder en Ten Hag kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij FC Twente. In het seizoen 2007/2008 was Schreuder als speler actief in Enschede en fungeerde Ten Hag als assistent van Fred Rutten.

Ten Hag tekende op donderdag 28 december een contract voor tweeënhalf seizoen bij Ajax. De 47-jarige Tukker werd overgenomen van FC Utrecht, waar hij dinsdag werd opgevolgd door zijn voormalige assistent Jean-Paul de Jong.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie