Mladen Krstajic blijft bondscoach van Servië. De 43-jarige oud-international was al interim-coach in de afgelopen twee maanden, nadat Slavoljub Muslin eind oktober was ontslagen door de Servische voetbalbond FSS.

De voormalig verdediger van onder meer Schalke 04 en Werder Bremen blijft in ieder geval aan tot het eind van het komende WK in Rusland. Verdere details maakt de bond na de jaarwisseling bekend.

"De raad van commissarissen heeft er definitief voor gekozen dat Krstajic aan het roer blijft tot het einde van de WK-campagne van de nationale ploeg", zei technisch directeur Goran Bunjevcevic. 

De voormalige verdediger van het Joegoslavische en Servische elftal nam de taken over van Muslin, die ondanks plaatsing voor het WK moest vertrekken.

Het is voor Servië het eerste grote toernooi in acht jaar, maar de bond was niet tevreden met de prestaties en de vernieuwing van het team onder Muslin.

Onder Krstajic won Servië met een verjongde ploeg de oefenwedstrijd van China met 2-0 en speelde het met 1-1 gelijk tegen Zuid-Korea.