Sevilla heeft donderdag de eerder deze maand bij AC Milan ontslagen Vincenzo Montella aangesteld als nieuwe trainer. De Italiaan tekende tot de zomer van 2019 bij de huidige nummer vijf van Spanje.

Montella (43) is de opvolger van Eduardo Berizzo. Sevilla zette de Argentijn, die vorige maand werd behandeld voor prostaatkanker, eerder deze maand aan de kant wegens slechte resultaten.

Montella kreeg een maand geleden zijn congé bij het zwalkende AC Milan. De Italiaanse topclub stelde oud-middenvelder Gennaro Gattuso aan als opvolger.

Voormalig spits Montella was in San Siro bezig aan zijn tweede seizoen, nadat hij vorig jaar zomer overkwam van Sampdoria.

De Italiaan leidde Milan in zijn eerste jaargang naar de zesde plaats in de Serie A, waardoor de club zich voor het eerst in vier jaar plaatste voor Europees voetbal. Het leverde hem een nieuw contract tot medio 2019 op.

Berizzo

Onder Berizzo won Sevilla slechts een van de laatste vijf wedstrijden. Er werd afgerekend met Deportivo La Coruña (2-0), maar gelijkgespeeld tegen NK Maribor (1-1) en Levanta (0-0) en verloren van Real Madrid (5-0) en Real Sociedad (3-1).

De Europa League-winnaar van 2006, 2007, 2014, 2015 en 2016 bezet met 29 punten uit zeventien duels de vijfde plaats in de Primera Division.

Sevilla hervat de competitie op 6 januari met een thuiswedstrijd tegen middenmoter Real Betis. Drie dagen eerder is Cadiz de tegenstander in de achtste finales van de Copa del Rey.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Primera Division