Hakim Ziyech was woensdagavond teneergeslagen na de uitschakeling van Ajax in de achtste finales van de KNVB-beker. De middenvelder schoot zijn strafschop in de penaltyserie tegen FC Twente hard en hoog over en voelde zich dan ook verantwoordelijk voor de nederlaag van zijn ploeg.

"Het is echt schandalig hoe ik die penalty nam. Ik wou de bal hoog in de hoek werken, maar ik schoot met veel te veel risico. Deze bekeruitschakeling neem ik mezelf kwalijk", aldus Ziyech in de Grolsch Veste tegen FOX Sports.

Ajax was veroordeeld tot een penaltyserie omdat het na 120 minuten nog 1-1 stond in Enschede. Het openingsdoelpunt van Justin Kluivert werd in blessuretijd tenietgedaan door Oussama Assaidi.

In de strafschoppenserie leek Ajax aan de winnende hand doordat doelman André Onana de penalty van Adnane Tighadouini pakte, maar de ploeg van trainer Marcel Keizer trok alsnog aan het kortste eind door missers van Ziyech en Matthijs de Ligt.

Team

Ziyech nam verantwoordelijkheid voor de bekeruitschakeling van Ajax, maar aanvoerder Joël Veltman is juist van mening dat de schuld niet alleen bij de falende penaltynemers ligt. "We hadden de wedstrijd moeten killen, maar dat hebben we niet gedaan. We hebben het hier als team helemaal verkeerd gedaan."

Effectiever

Veltman constateerde dat zijn ploeg veel effectiever moest zijn in de afronding. "We hadden gewoon 0-2 moeten maken. Dan was FC Twente nergens meer geweest. Pas in het laatste kwartier oefenden ze een beetje druk uit en ging het publiek erachter staan."

"Wij liepen niet meer alle gaten dicht, waardoor zij meer ruimte kregen om te schieten. Daar viel ook die gelijkmaker uit in de extra speeltijd, via mijn hoofd nog wel. Heel teleurstellend allemaal."

Live op de hoogte blijven van alle duels in de KNVB-beker? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de uitslagen in de KNVB-beker