Joël Drommel vervulde woensdagavond een heldenrol in het KNVB-bekertoernooi door in de penaltyserie tegen Ajax de beslissende strafschop van Matthijs de Ligt te keren. De keeper van FC Twente kon zijn geluk dan ook niet op.

"Heerlijk om de laatste penalty te pakken, dat is toch de belangrijkste", lachte Drommel na afloop bij FOX Sports. "Het is net als een casino: wachten en nog eens wachten. Bij de belangrijkste ging het goed."

De 21-jarige keeper van Twente, die voor De Ligt ook Hakim Ziyech zag missen, was in de verlenging al belangrijk voor de Tukkers. Drommel tikte een vrije trap van Ziyech uit het doel en greep vervolgens goed in bij de rebound van Klaas-Jan Huntelaar.

"Ik dacht: ik gooi me er gewoon voor en ik zie wel", aldus Drommel over zijn dubbele redding. "We hebben onszelf in de wedstrijd gehouden en nu zijn we door in de beker, ongelooflijk."

Assaidi

Ook Oussama Assaidi had een belangrijke bijdrage aan de bekerzege van de Tukkers. De aanvaller zorgde in de 91e minuut met een afstandsschot voor de gelijkmaker in de Grolsch Veste. "Ik probeerde alles of niks, en het werd alles. Hij zat er lekker in en was ook nog eens belangrijk", aldus Assaidi.

"In tweede helft hebben we goed gevoetbald en na die 1-1 voelden we dat er meer mogelijk was. In de verlenging was het standhouden, maar penalty's kunnen altijd alle kanten op. De trainer zei dat we geen vermoeidheid moesten voelen in de penaltyreeks."

Trots

Het bereiken van de kwartfinales van de KNVB-beker stemde Assaidi bijzonder trots. "Dit is fantastisch. We zitten bij de laatste acht, dat is toch mooi? We hebben alles gegeven. Ik ben helemaal kapot, maar wat hebben we dit verdiend."

Live op de hoogte blijven van alle duels in de KNVB-beker? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de uitslagen in de KNVB-beker