NAC Breda-doelman Nigel Bertrams is woensdag door de KNVB liefst zes wedstrijden geschorst voor zijn harde overtreding op FC Twente-aanvaller Luciano Slagveer, die daarbij een schouderblessure opliep en maanden aan de kant staat.

Bertrams (24) gleed dinsdag tijdens de slotseconden van de wedstrijd tussen NAC en Twente (1-2) hard in op de doorgebroken Slagveer, die per brancard het veld verliet. Bertrams kreeg voor zijn actie een rode kaart. (Bekijk de beelden)

De keeper van NAC accepteerde het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, die spreekt van "gewelddadig handelen ten opzichte van een tegenstander".

Gertjan Verbeek, trainer van FC Twente, sprak na de wedstrijd schande van de overtreding. "Als je op zo'n manier een speler torpedeert, dan moet daar een flinke straf uitrollen. Dan ben je niet goed bij je hoofd", zei hij bij de NOS.

FC Twente maakte eerder woensdagmiddag bekend dat de 24-jarige Slagveer, die wordt gehuurd van KSC Lokeren, twee tot vier maanden uit de roulatie is door de blessure aan zijn schouder. Details over zijn blessure zijn niet bekend.

Eerste zege

FC Twente boekte in Breda na vier nederlagen en een gelijkspel de eerste zege onder Verbeek, die eind oktober de ontslagen René Hake opvolgde.

De club uit Overijssel bezet momenteel de vijftiende plek in de Eredivisie en krijgt voor de winterstop nog twee kansen om punten te halen. Twente speelt in 2017 nog tegen Vitesse (thuis) en Excelsior (uit).

Tevens komt Ajax op bezoek in de achtste finales van de KNVB-beker. Dat duel wordt volgende week woensdag gespeeld.

Live op de hoogte blijven van alle duels in de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie