Newcastle United lijkt een nieuwe eigenaar te hebben. Volgens Britse media is de Premier League-club woensdag voor 300 miljoen pond, omgerekend 340 miljoen euro, verkocht.

De BBC meldt dat Newcastle tot een akkoord is gekomen met de Britse zakenvrouw Amanda Staveley, een miljardair die aan het hoofd staat van financieel adviesbureau PCP Capital Partners.

Een maand geleden maakten diverse Engelse media al melding van een bod van 335 miljoen euro van de 44-jarige Staveley en haar bedrijf op de huidige nummer zestien van de Premier League.

De verkoop van Newcastle United betekent een goede deal voor scheidend eigenaar Mike Ashley, die de club zo'n tien jaar geleden voor een slordige 150 miljoen euro overnam.

Ashley (53) wilde Newcastle aanvankelijk voor ongeveer 450 miljoen euro van de hand doen, maar lijkt nu toch met minder genoegen te nemen. Hij zette de formatie uit Noord-Engeland vorige maand in de etalage, omdat hij niet langer op kan tegen rijke clubs als Manchester City, Manchester United en Chelsea.

Degradatie

In de jaren na de overname door Ashley in 2007 was er tweemaal degradatie voor Newcastle naar het tweede niveau. De 'Magpies' keerden na vorig seizoen terug op het hoogste niveau.

De beoogde nieuwe eigenaar Staveley is geen vreemde in de financiële voetbalwereld. Ze was als adviseur betrokken bij de overname van City door sjeik Mansour bin-Zayed. Ze werd onlangs al gespot op de tribune op St. James' Park.

Newcastle United speelt woensdagavond om 20.45 uur thuis tegen Everton. Er zitten momenteel geen Nederlanders in de selectie van coach Rafael Benitez.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League