Ajax leeft met defensieve problemen toe naar de topper van zondag tegen PSV. Maximilian Wöber trainde woensdag nog apart bij de Amsterdammers.

De Oostenrijkse verdediger liep zaterdag in de wedstrijd tegen FC Twente (3-3) een nekblessure op en is daar nog niet volledig van hersteld. Ook linksback Mitchell Dijks trainde individueel. Hij is op de weg terug van een enkelblessure.

Trainer Marcel Keizer kan tegen PSV zeker geen beroep doen op Daley Sinkgraven en Nick Viergever, zijn eerste en tweede keus voor de positie links in de defensie. Beide spelers komen voor de winterstop niet meer in actie.

Spits Klaas-Jan Huntelaar trainde net als Wöber en Dijks nog niet met de groep mee. Hij wordt de laatste weken gehinderd door een kuitblessure. Linksbuiten Amin Younes hervatte wel de groepstraining.

FC Twente

Ajax kende zaterdag een slechte voorbereiding op de topper tegen PSV door op bezoek bij FC Twente een 0-2 en 2-3 voorsprong uit handen te geven. De Eindhovense concurrent won wel; op eigen veld werd Sparta Rotterdam met 1-0 verslagen.

Door het puntenverlies in Enschede geeft de ploeg van Keizer al tien punten toe op PSV. De koploper vergroot de marge zondag bij winst in de Johan Cruijff Arena dus tot dertien punten.

De wedstrijd tussen Ajax en PSV staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom en begint zondag om 16.45 uur in Amsterdam.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie