Henning Jensen is dinsdag na een kort ziekbed op 68-jarige leeftijd overleden. De voormalig aanvaller, die twee jaar bij Ajax speelde, wordt gezien als een van de beste spelers aller tijden van Denemarken.

Jensen speelde tussen 1979 en 1981 voor Ajax. Onder trainer Leo Beenbakker werd hij eenmaal landskampioen en speelde Jensen de halve finale van de Europa Cup I, waarin Nottingham Forest te sterk was voor Ajax.

Jensen was eerder in het buitenland actief voor Borussia Mönchengladbach en Real Madrid. Na zijn periode in Amsterdam, waar hij tot 75 wedstrijden en acht doelpunten kwam, keerde hij terug naar Denemarken om voor AGF Aarhus en zijn eerste club Nörresundy BK te spelen.

In 2006 werd Jensen genomineerd voor de verkiezing van beste Deense speler aller tijden. Die prijs ging naar Brian Laudrup.

Diens broer Michael Laudrup, Kasper Schmeichel, Morten Olsen, Jon Dahl Tomasson, Preben Elkjaer Larsen en Allan Simonsen waren de andere genomineerden.

Nabestaanden

Ajax spreekt dinsdag van "heel droevig nieuws". De Amsterdammers wensen de nabestaanden veel sterkte met de verwerking van het verlies.

Ook Real Madrid en Borussia Mönchengladbach staan dinsdag stil bij het overlijden van hun oud-speler. Jensen speelde 21 interlands voor Denemarken, waarin hij negen keer scoorde.