Hugo Broos is ontslagen als bondscoach van Kameroen. De 65-jarige Belg wist zich met het Afrikaanse land niet te plaatsen voor het WK en dat kost hem de kop.

In februari loodste Broos de 'Ontembare Leeuwen' nog naar de verrassende eindzege in de Afrika Cup, maar Kameroen liep vervolgens plaatsing voor het eindtoernooi in Rusland mis.

De ploeg van Broos kwam in zijn poule in de Afrikaanse kwalificatiezone niet verder dan de derde plaats achter Nigeria en Zambia.

Het contract van Broos liep nog tot februari 2018, maar de Kameroense bond heeft die verbintenis per direct verscheurd. Er is nog geen vervanger aangesteld.

Onana

De Belg lag ook overhoop met een aantal spelers, onder wie Ajax-doelman André Onana. Die werd eind augustus buiten de selectie van Kameroen gehouden. Volgens Broos wilde hij zelf niet meer voor de ploeg uitkomen, maar dat lag volgens Onana anders.

"Ik kan niet zeggen dat onze trainer een leugenaar is, maar als je met hem praat zegt hij eerst tegen je dat hij je niet selecteert. Vervolgens zegt hij in een persconferentie dat je niet meer voor je land wilt uitkomen. Dan worden mensen boos op je, maar ik heb dat nooit gezegd", zei de doelman vrijdag tegen FOX Sports.

De laatste interland van Onana voor Kameroen dateert van medio juni. De doelman heeft twee caps achter zijn naam staan.