Roda JC heeft de supporters van de club maandag in een statement om steun gevraagd nadat de fans zondag tijdens het gewonnen thuisduel met sc Heerenveen (2-1) spits Dani Schahin uitjouwden.

De 28-jarige Duitser, bezig aan zijn tweede seizoen bij Roda, maakte nadat hij voor 1-1 zorgde een gebaar richting de kritische eigen aanhang. De supporters, die tijdens de wedstrijd de eigen spelers uitfloten, reageerden furieus.

"De hele week zijn wij maar met één ding bezig en dat is het winnen van wedstrijden. Hierbij hebben we iedere speler heel hard nodig om dit doel te verwezenlijken", zeggen de selectie en staf van Roda op de eigen site.

"Dani Schahin is een echte winnaar en voor onze groep een hele belangrijke speler. De uitleg die hij na afloop gaf voor de tv-camera's zijn woorden die wij onderstrepen."

Schahin vierde de overwinning in tegenstelling tot zijn ploeggenoten niet met de fans en liet na de wedstrijd weten teleurgesteld te zijn in de supporters van Roda. Hij zei te hopen dat de aanhang zich voortaan achter de eigen ploeg schaart.

"Wij zijn ons er wel van bewust dat wij ervoor moeten zorgen dat er een positieve vonk van het veld overslaat naar de tribunes", aldus de staf en spelers van Roda. "Maar als we succesvol willen zijn is het belangrijk om als team en supporters een eenheid te vormen en achter elkaar te blijven staan."

Van Veldhoven

Technisch directeur Harm van Veldhoven spreekt woorden van gelijke strekking. "Een ommekeer naar rustigere jaren kunnen we alleen samen bewerkstelligen. Te beginnen met de wedstrijd van komende zondag tegen FC Groningen."

Roda heeft een aantal moeizame seizoenen achter de rug en presteert dit seizoen ook onder de nieuwe trainer Robert Molenaar slecht. De Limburgers staan ondanks de winst op Heerenveen laatste in de Eredivisie met tien punten uit de eerste veertien wedstrijden.

De wedstrijd tegen nummer twaalf FC Groningen, die eveneens in het Parkstad Limburg Stadion op het programma staat, begint zondag om 12.30 uur.

Live op de hoogte blijven van de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie