Carlo Ancelotti heeft momenteel geen zin om bondscoach te worden van een nationale ploeg. De 58-jarige trainer wees de afgelopen weken aanbiedingen van Italië en Saudi-Arabië af.

"Ik wil liever nog als trainer bij een club werken", zei Ancelotti zondag in het tv-programma La Domenica Sportiva. "Bondscoach zijn is een heel ander vak, daar ben ik nog niet aan toe."

Ancelotti werd eind september ontslagen bij Bayern München. De Italiaan heeft een indrukwekkende erelijst, met landstitels in Italië (AC Milan), Engeland (Chelsea), Frankrijk (Paris Saint-Germain) en Duitsland (Bayern). Ancelotti won als coach ook drie keer de Champions League, twee keer met Milan en één keer met Real Madrid.

De Italiaanse bond klopte onlangs aan bij Ancelotti, nadat de viervoudig wereldkampioen zich niet had weten te plaatsen voor het WK van komende zomer in Rusland. Bondscoach Giampiero Ventura werd na de uitschakeling in de play-offs tegen Zweden op straat gezet.

Problemen

"Ik heb met de bond gesproken, het is een eer dat zoveel Italianen willen dat ik bondscoach word. Maar het Italiaanse voetbal heeft veel problemen die opgelost moeten worden", aldus Ancelotti.

Saudi-Arabië stelde vorige week met Juan Antonio Pizzi een nieuwe bondscoach aan. De Argentijn is bij de WK-deelnemer de opvolger van Edgardo Bauza, die al na vijf oefenduels werd ontslagen.

Bauza nam het bondscoachschap over van Bert van Marwijk, die Saudi-Arabië naar het WK loodste, maar met de bond niet tot overeenstemming kwam over een nieuw contract.