Manchester City is zondag wederom ontsnapt aan averij in de strijd om de titel in de Premier League. De koploper trok ook in eigen huis tegen West Ham United pas laat aan het langste eind: 2-1. Eerder op de dag verspeelde Southampton punten door een blunderende Wesley Hoedt.

City kwam in de 44e minuut verrassend op achterstand door een doelpunt van Angelo Ogbonna. Nicolas Otamendi zorgde in de 57e minuut voor de gelijkmaker, waarna David Silva zeven minuten voor tijd de bevrijdende 2-1 maakte.

De 'Citizens' sleepten in de afgelopen weken tegen Huddersfield Town (1-2) en Southampton (2-1) ook al ternauwernood een overwinning uit het vuur.

In die twee wedstrijden was Raheem Sterling met een treffer in extremis de grote man aan de kant van de ploeg van manager Josep Guardiola.

Door de zege op West Ham United vergrootte Manchester City het gat met nummer twee Manchester United weer tot acht punten. De equipe van manager José Mourinho won zaterdag al de topper van Arsenal met 1-3.

Hoedt

Het Southampton van Hoedt en Virgil van Dijk en het Bournemouth van Nathan Aké sloten eerder op zondag hun onderlinge confrontatie op Dean Court af met een 1-1 gelijkspel.

Hoedt had schuld aan de openingstreffer van de thuisclub in de 42e minuut. Hij verspeelde knullig de bal en zag Ryan Fraser profiteren. De bezoekers kwamen vervolgens niet verder meer dan de gelijkmaker van Charlie Austin in de 61e minuut.

Aké maakte de hele wedstrijd vol in het hart van de defensie van Bournemouth. Van Dijk en Hoedt vormden negentig minuten lang het centrale verdedigingsduo van Southampton.

Beide ploegen schoten weinig op met de remise. Bournemouh is met vijftien punten nog altijd terug te vinden op de veertiende plaats op de ranglijst. Southampton heeft twee punten meer en is de nummer elf van Engeland.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League