PSV begint zondag met Steven Bergwijn in het basisteam aan de thhuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

​De 20-jarige aanvaller krijgt van trainer Phillip Cocu de voorkeur boven Luuk de Jong, die genoegen moet nemen met een plek op de bank.

Bergwijn bezet samen met Hirving Lozano de vleugelposities, wat betekent dat Jürgen Locadia als spits moet fungeren.

De laatste basisplaats van Bergwijn dateert alweer van 5 november toen PSV in eigen huis door een eigen doepunt van Stefan Thesker in blessuretijd ternauwernood met 4-3 won van FC Twente.

In de twee daaropvolgende uitwedstrijden tegen respectievelijk PEC Zwolle (0-1) en Excelsior (1-2) mocht De Jong het vanaf het begin laten zien.

Cocu voert ten opzichte van die duels verder geen wijzigingen door in zijn eerste elf voor het treffen met Sparta Rotterdam.

Tien punten

PSV hoopt de tiende competitiezege op rij te boeken. De Eindhovenaren lieten op 10 september op bezoek bij sc Heerenveen (2-0) voor het laatst punten liggen in de Eredivisie.

Voor eigen publiek is PSV nog langer ongeslagen. De laatste zeventien thuiswedstrijden in de Eredivisie leverden een overwinning op voor de 24-voudig landskampioen.

PSV kan tegen Sparta Rotterdam de koppositie aanzienlijk verstevigen. Als er wordt gewonnen dan bedraagt het verschil met runner-up AZ acht punten. Nummer drie Ajax volgt dan al op tien punten achterstand van PSV.

PSV-Sparta Rotterdam start om 14.30 uur in het Philips Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Van Ginkel, Pereiro, Hendrix; Bergwijn, Locadia, Lozano.

Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit; Holst, Breuer, Fischer, Floranus; Dougall, Mühren, Sanusi; Duarte, Proschwitz, Goodwin.