De Ajax Vrouwen hebben vrijdag geen misstap begaan in de Eredivisie. De koploper zegevierde met 0-3 op bezoek bij de nummer voorlaatst Achilles'29.

Marjolijn van den Bighelaar opende in de veertiende minuut de score, waarna Kelly Zeeman (66e minuut) en Linda Bakker (negentigste minuut) na rust de Amsterdamse zege veiligstelden.

Runner-up FC Twente liep eveneens geen averij op. De Tukkers waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor PEC Zwolle.

Renate Jansen bracht Twente in de zevende minuut op het juiste spoor, maar nog geen minuut later bracht Rebecca Doejaaren PEC alweer langszij.

In de tweede helft ging Twente alsnog met de overwinning aan de haal. Na slecht wegwerken van PEC-keepster Stephanie Bukovec kon Ellen Jansen de bal eenvoudig in het lege doel schieten.

Door de zeges van Ajax en Twente bedraagt het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst na negen speelrondes nog altijd drie punten in het voordeel van de regerend landskampioen.

SC Heerenveen won met 2-3 van VV Alkmaar en nam daardoor de derde plaats over van de debutant in de Eredivisie. PSV steeg naar de vijfde positie dankzij een 2-0 overwinning op Excelsior Barendrecht.