Ajax kan in ieder geval tot de winterstop niet beschikken over Nick Viergever. De verdediger heeft een scheurtje in zijn enkel.

De 28-jarige Viergever liep de blessure twee weken geleden op in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (0-8 winst), maar de ernst van de kwetsuur kwam vrijdag pas door onderzoek in het ziekenhuis aan het licht. De tweevoudig Oranje-international miste vorige week al het duel met Roda JC (5-1 winst).

De rechtervoet van Viergever is in het gips gezet om het gewricht rust te geven en het scheurtje te laten herstellen.

Ajax speelt tot de winterstop in de Eredivisie nog tegen FC Twente (uit), PSV (thuis), Excelsior (thuis), AZ (uit) en Willem II (thuis) en in de achtste finales van de KNVB-beker opnieuw tegen FC Twente (uit).

Aftrappen: Ajax naar angstgegner, bijna bingo voor Luuk de Jong
360
Aftrappen: Ajax naar angstgegner, bijna bingo voor Luuk de Jong

Sinkgraven

De blessure van Viergever is een fikse tegenvaller voor trainer Marcel Keizer, omdat hij achterin ook niet kan beschikken over Daley Sinkgraven. De 22-jarige linksback kampt met een knieblessure waardoor hij maandenlang niet in actie kan komen.

Mitchell Dijks, die begin dit seizoen nog een basisplaats had, is ook geblesseerd, waardoor Maximilian Wöber de enige optie lijkt voor de linksbackpositie. De Oostenrijker speelt echter meestal als centrale verdediger.

De eerstvolgende wedstijd van Ajax is zaterdagavond uit tegen FC Twente. Het duel in de Grolsch Veste begint om 18.30 uur en staat onder leiding van arbiter Dennis Higler. Koploper PSV, dat acht punten meer heeft dan Ajax, speelt zondag om 14.30 uur thuis tegen Sparta Rotterdam.