De Belgische bondscoach Roberto Martinez weigerde vrijdag van een gunstige loting te spreken voor het WK van volgend jaar in Rusland. De 'Rode Duivels' werden in het Kremlin in Moskou in groep G gekoppeld aan Engeland, Tunesië en Panama.

"Ik ben vooral blij dat alles nu duidelijk is", gaf Martinez voor de camera van Sporza als antwoord op de vraag of hij tevreden was met de tegenstanders van België op het komende eindtoernooi.

"Het wachten is voorbij. Nu kunnen we aan de slag en hebben we zeven maanden om ons zo goed mogelijk voor te bereiden."

Martinez verwacht wel dat België de eerste twee wedstrijden tegen Panama en Tunesië zonder kleerscheuren doorkomt.

"We hebben respect voor alle landen. Er is niet zoiets als een makkelijke groep op het WK. Tunesië heeft heel goed gespeeld in de kwalificaties en Panama heeft de VS geklopt op weg naar Rusland. Maar in principe zijn die eerste twee duels ideaal om te kunnen groeien in het toernooi."

Loting WK 2018 in Kremlin

In het Kremlin is geloot voor het WK voetbal van 2018. © ANP
In het Kremlin vindt de loting plaats voor het WK in Rusland volgend jaar zomer. © ANP
De loting wordt verricht door Cafu, Laurent Blanc, Gordon Banks, Fabio Cannavaro, Carles Puyol, Diego Forlan, Diego Maradona en Nikita Simonyan. © ANP
Ook Ronaldinho, Clarence Seedorf, Lothar Mattäus en Nwankwo Kanu behoren tot de aanwezigen bij de loting die om 16.00 uur begint. © ANP
Het Russische model Victoria Lopyreva is als ambassadeur het gezicht van het WK. © ANP
De Duitse bondscoach Joachim Löw en teammanager Oliver Bierhoff op de rode loper in het Kremlin. © ANP
Diego Maradona arriveert met zijn vriendin bij de loting. © ANP
Alles voor de show in Moskou moet tiptop in orde zijn. © ANP
Voor de IJslandse bondscoach Heimir Hallgrimsson (rechts) is het zijn eerste WK loting. IJsland maakt volgend jaar zijn debuut op een mondiale eindronde. © ANP
Gianni Infantino en Vladimir Poetin houden een welkomstpraatje voor de genodigden. © ANP
WK-topscorer aller tijden Miroslav Klose overhandigt de beker aan de organisatie. © ANP
De Russische zangeres Alsou treedt op in het Kremlin. © ANP
Ook krijgen de gasten een vrolijke balletact voorgeschoteld. © ANP
Presentatoren Gary Lineker en Maria Komandnaya betreden het podium in Moskou. © ANP
Alle assistenten komen op met een bijzonder geklede vrouw, dus ook Puyol. © ANP
De voormalig Russische bondsvoorzitter Simonyan maakt België groepshoofd van poule G. © ANP
Maradona en Cafu hebben wel lol in de loting. © ANP
De Russische tv-presentator Ivan Urgant en zangeres Alsou laten het publiek de WK-bal zien. © ANP

Engeland

Gezien zijn verleden kijkt Martinez reikhalzend uit naar de laatste wedstrijd tegen Engeland. "Dat duel wordt fantastisch. Het is mijn tweede thuisland, dus het lijkt wel het lot. Ik heb er bijna 21 jaar gewoond en zeven seizoenen gewerkt en heb er veel vrienden. Mijn dochter is ook een Engelse. Dus thuis wordt het wel moeilijk."

"Maar op het WK tegen Engeland spelen, een ex-winnaar, is mooi. Veel Rode Duivels spelen ook in Engeland, dus de twee teams kennen elkaar. Ik heb nog met sommige Engelse spelers gewerkt. Eigenlijk hebben we geen geheimen voor elkaar. Het zal een intens duel worden."

Martinez ziet de reisafstanden wel als een probleem. België begint op 18 juni in Sochi tegen Panama, gaan vervolgens op 23 juni naar Moskou voor het duel met Tunesië en sluiten op 28 juni in Kaliningrad af tegen Engeland.

"Onze grootste uitdaging wordt misschien wel de logistiek. Het is de meest ongunstige groep met de langste afstanden. Het is wel een voordeel dat we onlangs al een oefenduel gespeeld hebben in Sochi. We zullen de komende 24 uur bekijken of we in ons hotel in Moskou blijven. Maar op een WK moet je geen excuses zoeken. Het is wat het is."