Gremio mag zich voor de derde keer de beste club van Zuid-Amerika noemen. De Brazilianen veroverden woensdagavond de Copa Libertadores door in Argentinië ook het tweede duel met Lanus te winnen: 1-2.

Vorige week had Gremio voor eigen publiek in Porto Alegre al een belangrijke stap richting de eindzege gezet dankzij een 1-0 zege.

De Braziliaanse club stond in Lanus, een voorstad van Buenos Aires, bij rust al met 2-0 voor dankzij doelpunten van Fernandinho en Luan. De thuisploeg kwam in de tweede helft niet verder dan een benutte strafschop van José Sand.

Gremio, dat wordt getraind door oud-international Renato Gaucho, pakte de Copa Libertadores voor de derde keer. De Braziliaanse club won het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League eerder in 1983 en 1995.

Samen met São Paulo en Santos, die de Copa Libertadores ook drie keer wonnen, behoort Gremio nu tot de meest succesvolle Braziliaanse clubs in het prestigieuze toernooi.

Sanchez

Gremio volgt Atletico Nacional op als winnaar van de Copa Libertadores. De Colombiaanse club was vorig jaar in de finale over twee wedstrijden te sterk voor het Ecuadoriaanse Independiente del Valle.

Bij Nacional speelde toen Davinson Sanchez mee, die op dat moment al zeker was van een overstap naar Ajax. De verdediger kende vervolgens een sterk debuutjaar in Amsterdam en verkaste voor miljoenen naar Tottenham Hotspur.

Independiente won de Copa Libertadores met zeven keer het vaakst. De laatste keer dat de Argentijnen de beste van Zuid-Amerika waren was in 1984.